Mogelijkheden t/m 19 januari 2021

Eerder deze week is de lockdown afgekondigd waarbij we hebben gecommuniceerd wat de mogelijkheden zijn op de manege. Voor wat betreft het ‘vrij rijden’ was er landelijk nog onduidelijkheid over de exacte mogelijkheden om onze paarden en pony’s voldoende beweging te kunnen geven. Inmiddels is hierover contact geweest met de KNHS/FNRS en de gemeente waardoor we jullie ook hierover kunnen informeren. Voor de compleetheid zetten we de mogelijkheden nog even op de rij:


Mogelijkheden en spelregels voor vrij rijden

  • Vrij rijden binnen mag, met inachtneming van de gebruikelijke regels (afstand houden, ouders/grooms blijven liever niet aanwezig en dragen een mondkapje langs de baan)
  • Er is geen beperking op het aantal combinaties per binnenrijbak, gebruik echter je gezond verstand: als het druk is, kom dan later terug
  • De normale lestijden blijven gereserveerd voor de betreffende vereniging, zodat hun leden vrij kunnen rijden tijdens deze uren
  • Mocht je mogelijkheden zien om buiten vrij te rijden dan heeft dit altijd de voorkeur.


Groepslessen vervallen

Alle groepslessen vervallen, ook voor ponyruiters tot en met 17 jaar. Deze laatste groep mag wel buiten lessen, maar daarvoor is bij onze eigen manege geen gelegenheid. Het is aan de verenigingen zelf om dit te organiseren.


Horeca/foyer gesloten

De horeca/foyer blijft conform de landelijke regelgeving gesloten.


Mondkapje op!

Er zijn momenteel erg veel mensen positief getest en/of ziek door het Corona-virus. Houd je daarom alsjeblieft aan de basisafspraken: houd afstand en draag een mondkapje.

 

Uitgebreide actuele informatie vanuit de KNHS, ook m.b.t. vrij rijden binnen, is te lezen via deze link

Corona update 17 december 2020