Welkom op de pagina van Paardensportvereniging Luttenberg (PSV)

In de afgelopen jaren is deze vereniging uitgegroeid tot een gezellige, maar zeker ook ambitieuze vereniging, waarbinnen meerdere takken van ruitersport worden beoefend. Ponyruiters kunnen gemakkelijk doorstromen naar de paarden. Naast de wekelijkse trainingen worden er ook extra activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals oefenwedstrijden, clinics, buitenritten, ponykamp, e.d.

Kortom, een vereniging waarin leden en vrijwilligers elkaar vinden, plezier hebben en zich betrokken voelen bij elkaar. Van de leden wordt verwacht dat zij zich inzetten bij verschillende activiteiten. Daartegenover staat heel veel gezelligheid, een lage contributie en het gebruik van een uitmuntende hippische accommodatie.

Reguliere lessen

Momenteel rijden de leden in verschillende disciplines onder leiding van verschillende gecertificeerde instructeurs. Hiervoor worden vaste lesdagen gehanteerd. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via psvluttenberg@hotmail.com

Wedstrijden

De vereniging organiseert meerdere wedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden in onze prachtige paardensportaccommodatie "Manege de Luttenberg" aan de Looweg 6a te Luttenberg.
In de wintermaanden worden er, naast de normale spring- dressuurwedstrijden voor paarden en pony's, meerdere grote evenementen georganiseerd.

Voor paarden vindt elk jaar in oktober de nationaal bekende dressuurwedstrijd “Het Gouden IJzer” plaats voor de klassen B t/m Z en ZZL. Een 4-daags evenement met als hoogtepunt de Finale op de zaterdagavond.

Ook voor de pony's vindt  de grote meerdaagse dressuurwedstrijd "Het Gouden IJzertje" plaats. Vanaf 2023 in de herfstvakantie tegelijk met het Gouden IJzer van de paarden.

Het meerdaagse springconcours “GMB Jumping Indoor Luttenberg” (JIL) voor paarden wordt georganiseerd in november, waarin combinaties van alle klassen, van BB t/m ZZ aan de start verschijnen. Tijdens dit prachtige meerdaagse concours is er een dag gereserveerd voor de nationale rubrieken 1.35 m. en 1.40 m.

In de herfst van elk jaar komen de ponyspringruiters aan de start tijdens het gezellige en zeer spectaculaire "Herfst Indoor Luttenberg" (HIL). Tijdens dit meerdaagse concours worden verschillende klassen verreden met een zinderende finale op de zondag.

Alle concoursdata zijn terug te vinden via de pagina evenementen op deze website.
Vraagprogramma's, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl.

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd geraakt?
Je bent van harte welkom om kennis te maken met onze gezellige en ambitieuze vereniging!
Dat kan tijdens de lessen, maar natuurlijk ook tijdens één van onze wedstrijden.
Het is altijd mogelijk om eerst een aantal proeflessen te nemen.
Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met ons secretariaat via psvluttenberg@hotmail.com.

Contact informatie

Secretariaat:

PSV Luttenberg
Huttensmidhoek 62
7546AZ Enschede

E-mail algemene zaken paarden en pony´s: psvluttenberg@hotmail.com

 

Wedstrijdlocatie:

De wedstrijdlocatie voor alle wedstrijden is:
Manege de Luttenberg
Looweg 6a
8105 SL  Luttenberg