Welkom op de pagina van Paardensportvereniging Luttenberg (PSV)

In de afgelopen jaren is deze vereniging uitgegroeid tot en gezellige, maar zeker ook ambitieuze vereniging, waarbinnen meerdere takken van ruitersport worden beoefend. De vereniging is nog steeds groeiende in zijn leden, zowel bij de pony's als de paarden afdelingen. Ponyruiters kunnen makkelijk doorstromen naar de paarden. Naast de wekelijkse trainingen worden er ook extra activiteiten georganiseerd voor jong en oud, zoals oefenwedstrijden, clinics, buitenritten, ponykamp, e.d.
Kortom, een vereniging waarin leden en vrijwilligers elkaar vinden, plezier hebben en zich betrokken voelen bij elkaar. Van de leden wordt verwacht dat zij zich inzetten bij verschillende activiteiten. Daar tegenover staat heel veel gezelligheid, een lage contributie en het gebruik van een uitmuntende hippische accommodatie.

Reguliere lessen

Momenteel rijden de leden, in verschillende disciplines. Er worden dan ook voor de verschillende disciplines, door verschillende gecertificeerde instructeurs, les gegeven. Hiervoor worden vaste lesdagen gehanteerd. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden via psvluttenberg@hotmail.com

Wedstrijden

De vereniging organiseert meerdere wedstrijden. Deze wedstrijden worden gehouden in de prachtig paardensport accommodatie, Manege de Luttenberg, aan de Looweg te Luttenberg.
In de wintermaanden zijn er, naast de normale spring- dressuurwedstrijden voor paarden en pony's, meerdere grote evenementen georganiseerd.

Voor paarden wordt er Ieder jaar in oktober wordt de Nationaal bekende dressuurwedstrijd “Het Gouden IJzer” georganiseerd voor de klassen B t/m Z en ZZL. Een 4-daags evenement met als hoogtepunt de Finale op de zaterdagavond.

Ook voor de pony's wordt er een grote, meerdaagse dressuurwedstrijd georganiseerd, "Het Gouden IJzertje" in ........

Het meerdaagse springconcours voor paarden,  “GMB Jumping Indoor Luttenberg” (JIL) word georganiseerd in november, waarin combinaties van alle klassen, van BB t/m ZZ aan de start verschijnen. Tijdens dit prachtige meerdaagse concours is er een dag gereserveerd voor Nationale rubrieken 1.35 m. en 1.40 m.

In de herfst van elk jaar komen de ponyspringruiters aan de start tijdens het gezellige "Herfst Indoor Luttenberg" (HIL). Tijdens dit meerdaagse concours worden verschillende klassen verreden en deze dagen worden afgesloten met een zinderende finale.

Alle concoursdata voor het seizoen 2019/2020 staan vermeld onder de button evenementen op deze website en zijn te vinden op www.startlijsten.nl.

Lidmaatschap

Ben je geïnteresseerd geraakt?
Je bent van harte welkom om kennis te maken met onze gezellige, ambitieuze vereniging!
Dat kan tijdens de lessen, maar natuurlijk ook tijdens een van onze wedstrijden.
Het is altijd mogelijk om eerst een aantal proeflessen te nemen.
Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met onze secretariaat via psvluttenberg@hotmail.com.

Contact informatie

Secretariaat:

PSV Luttenberg
Lemelerweg 64
8105 SB Luttenberg

E-mail algemene zaken paarden: psvluttenberg@hotmail.com

E-mail algemene zaken pony's: info@heuvelruitertjes.nl

E-mail wedstrijdzaken:

Gouden IJzer: goudenijzer@hotmail.com
GMB Jumping Indoor Luttenberg: gmbjil@hotmail.com
Dressuur indoor/outdoor: dressuurluttenberg@hotmail.com
Springen indoor/outdoor: springenluttenberg@hotmail.com
Alle ponyconcours: info@heuvelruitertjes.nl

Wedstrijdlocatie:

De wedstrijdlocatie voor alle wedstrijden is:
Manege de Luttenberg
Looweg 6
8105 SL Luttenberg