En opnieuw moeten de deuren dicht…

Zoals jullie allemaal al weten, is vandaag opnieuw een harde lockdown ingegaan, in ieder geval tot en met 19 januari 2021. De manege moet de deuren weer sluiten.

Dicht leek ook écht helemaal dicht, maar intensief overleg door o.a. de KNHS met de overheid heeft tot een klein beetje lucht geleid. Hieronder lees je wat er nog wél mag:

 

Groepslessen vervallen

Alle groepslessen vervallen, ook voor ponyruiters tot en met 17 jaar. Deze laatste groep mag wel buiten lessen, maar daarvoor is bij onze eigen manege geen gelegenheid. Het is aan de verenigingen zelf om dit te organiseren.

 

Mogelijkheden en spelregels voor vrij rijden

In de manege mag door 1 persoon per rijhal vrij gereden worden. Deze persoon mag zich door 1 groom laten vergezellen.

Er zijn veel ruiters die graag vrij rijden binnen onze manege, zeker als de buitenbakken onder water staan. Daarom bekijken we of we het vrij rijden wat kunnen stroomlijnen, bijvoorbeeld via een online reserveringssysteem. Dat kost nog even tijd, dus tot die tijd moet het even simpel: als je bij de manege bent, kijk dan even of er ruimte is om te rijden. Als de beide bakken bezet zijn, wacht dan in de auto en laat je paard op de trailer staan. Pas als er een ruiter met paard de manege heeft verlaten of max. 10 minuten vóór aanvang van je eigen rijtijd, kun je naar binnen.

Juist bij het op- en afzadelen komen we dichter bij elkaar in de buurt. Als je in de grote bak gaat vrij rijden, loop dan met je paard naar de grote bak en zadel daar op.

 

Mondkapje op!

Er zijn momenteel erg veel mensen positief getest en/of ziek door het Corona-virus. Houd je daarom alsjeblieft aan de basisafspraken: houd afstand en draag een mondkapje.

 

Uitgebreide informatie vanuit de KNHS is na te lezen via deze link

Corona update 15 december 2020