Manege Luttenberg bestaat uit twee rijhallen en een ruim buitenterrein. De eerste hal heeft een oppervlak van 1900m². De tweede hal heeft een oppervlak van 2600m². Beide hallen zijn voorzien van een zeer comfortabele Agterberg-bodem.

De manege is gelegen in een schitterende bosrijke omgeving met veel ruimte. Deze accommodatie is dan ook uitermate geschikt voor groot opgezette in- en outdoor concoursen en verschillende andere activiteiten.

Klik hier voor een overzicht van de bakbezetting

Beheer en onderhoud

Manege Luttenberg wordt beheerd door Stichting Manege Luttenberg. Dit bestuur wordt voor een meerderheid gevormd door personen namens de verschillende verenigingen. De rijvereniging, ponyclub, de recreatieruiters en Stichting Tuigpaarden huren de manege van de stichting voor een schappelijke prijs, waartegenover dan weer hand- en spandiensten staan, die de leden van de verschillende verenigingen verrichten, zodat het paard- en ponysport betaalbaar blijft. De leden van de verschillende verenigingen draaien diensten achter de bar en in de keuken tijdens evenementen. Gelukkig zijn er ook nog veel vrijwilligers die belangeloos willen helpen bij bijvoorbeeld het onderhoud van de manege.

Er worden steeds nieuwe eisen gesteld aan het hele gebeuren rondom veiligheid en milieu. Tijdens veel evenementen is er dan ook E.H.B.O. aanwezig. Natuurlijk hebben we ook een groot aantal BHV'ers. We zijn in het bezit van het veiligheidscertificaat veilig paardrijden.

Toegang tot de hallen

Alle leden van de verschillende verenigingen hebben desgewenst een sleutel van de rijhallen, zodat ze op elk moment van de dag paard/pony kunnen rijden, met uitzondering van de momenten waarop les wordt gegeven of (voorbereiding op) evenementen plaatsvinden. Een actuele lijst is via onderstaande link te bekijken.

Concoursen en evenementen

De verschillende verenigingen organiseren concoursen die goed worden bezocht. Ruiters en amazones waarderen de mooie accommodatie met de prima bodem. Steeds weer proberen we nieuwe activiteiten te ontplooien om deze mooie accommodatie in stand te houden. Eén van de grote evenementen is de Tuinexpo; dit prachtige meerdaagse evenement, waar ongeveer 10.000 bezoekers naar toekomen, word éénmaal in de 2 jaar georganiseerd.

Maatschappelijk actief

Als manege en verenigingen proberen we ook iets te betekenen voor de Gemeenschap Luttenberg. Jeugdgroep Aksie maakt gebruik van de manege voor verschillende activiteiten die zij organiseren voor de jeugd van Luttenberg.

Klik hier voor een actuele lijst van evenementen