De Recreatieve Rijvereniging Luttenberg

Welkom op de website van de Recreatieve Rijvereniging Luttenberg.

Sinds 1978 is de vereniging actief voor de recreatieve ruiter. Op deze site vind je meer informatie over onze vereniging, lidmaatschap, nieuwtjes, activiteiten en wedstrijden.

Wij hebben als vereniging ons onderkomen in de Manege De Luttenberg aan de Looweg te Luttenberg. Ons doel is om op een recreatieve manier actief te zijn met een paard of pony. De minimale leeftijd voor de ruiters is 18 jaar. De ruiters mogen niet in het bezit zijn van een startpas.  De enige uitzondering hierop is als men tevens een lidmaatschap met startpas heeft bij de rijvereniging van deze manege.

Deze perfecte accommodatie is in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk Veilig Paardrijden. De manege wordt beheerd door Stichting Manege de Luttenberg.

De manege beschikt over 2 overdekte rijhallen met een Agterbergbodem. Leden kunnen buiten de lessen van de verenigingen en wanneer de rijhallen niet verhuurd zijn, gratis gebruik maken van de rijhallen.

 

Lessen

De lessen worden gegeven op maandagavond door een bekwaam en gekwalificeerd instructeur.

Er zijn 2 lessen:

1. 19.30 uur tot 20.30 uur

2. 20.30 uur tot 21.30 uur

In de lessen komen de onderdelen dressuur en springen aan bod. Plezier hebben in het paardrijden staat voorop.

Ons motto: Niets moet maar alles kan ! Desondanks worden ruiter en paard tijdens de les wel gestimuleerd om de rijkunsten naar een hoger niveau te brengen.

Momenteel hebben wij ongeveer 15 rijdende leden die over beide lessen verdeeld zijn. Daarnaast hebben wij ook circa 17 steunende leden.

 

Activiteiten

Over het jaar verspreid houden wij diverse activiteiten.  De grootste activiteit is daarbij het recreantenconcours dat jaarlijks in het laatste weekend van november gehouden wordt. Hierbij vindt op zaterdag het oefenspringen en recreanten springen plaats, gevolgd door het "40+ springen" in de avond. Op zondag houden we de dressuurproeven, klasse B en L1.

Op tweede kerstdag rijden wij altijd mee in de traditionele St. Steffenrit, een prachtige buitenrit door bos en natuur van zo'n 15 á 20 km.

 

Proeflessen

De recreatieve rijvereniging is op een leuke, gezellige, ongedwongen manier bezig om lessen te verzorgen voor een ieder die thuis een paard of pony heeft staan en graag wat wil leren op een ongedwongen manier. Hiermee wordt je ook goed voorbereid om als "bestuurder" met je paard over de openbare weg te gaan. Wij willen graag "groene ruiters" stimuleren om lid te worden bij ons om zichzelf en hun paard of pony te scholen. Ook gevorderde ruiters die geen wedstrijdambitie hebben zijn van harte welkom. Ben je nieuwsgierig? Meld je dan aan voor twee gratis proeflessen. Stuur hiervoor een mail naar
r.r.luttenberg@live.nl of vraag informeer via tel nr. 06 53281280.

 

Contact

Accommodatie:

Manege de Luttenberg
Looweg 6 A
8055 SL  Luttenberg
Tel.: 0572 301402

Bestuur

Voorzitter Theo Giezen
Secretaris Jacqueline Veldkamp
Penningmeester Agnes Vree Egberts
Lid Edwin Ohms