De Recreatieve Rijvereniging Luttenberg

Welkom op de website van de Recreatieve Rijvereniging Luttenberg.

Sinds 1978 is de vereniging actief voor de recreatieve ruiter. Op deze site vind je meer informatie over onze vereniging, lidmaatschap, nieuwtjes, activiteiten en wedstrijden.

De vereniging heeft haar onderkomen in de manege De Luttenberg aan de Loolaan te Luttenberg en heeft tot doel om op recreatieve manier bezig te zijn met zijn op haar paard/pony voor ruiters vanaf 18 jaar. De ruiters mogen niet in het bezit zijn van een startpas.  De enige uitzondering hierop is als men tevens een lidmaatschap met startpas heeft bij de Rijvereniging van deze manege.

Deze perfecte accommodatie is in het bezit van het Kwaliteitskeurmerk Veilig Paardrijden. De manege is eigendom van Stichting Manege de Luttenberg. Het Stichting bestuur zorgt voor de exploitatie van de manege.

De manege beschikt over 2 overdekte rijhallen met een Agterbergbodem. Leden kunnen buiten de lessen van de verenigingen en wanneer de rijhallen niet verhuurd zijn, gratis gebruik maken van de rijhallen.

 

Lessen

De lessen worden gegeven op maandagavond door een bekwaam en gekwalificeerd instructeur.

Er zijn 2 lessen:

1. 19.30 uur tot 20.30 uur

2. 20.30 uur tot 21.30 uur

In de lessen komen de onderdelen dressuur en springen aan bod. Plezier hebben in het paardrijden staat voorop.

Ons motto: Niets moet maar alles kan ! Desondanks worden ruiter en paard tijdens de les wel gestimuleerd om te rijden naar een hoger niveau.

Momenteel hebben wij plm. 15 rijdende leden die over beide lessen verdeeld rijden. Daarnaast hebben wij ook nog plm.17 steunend leden.

 

Over het jaar verspreid houden wij diverse activiteiten.  De grootste is wel ,altijd  het laatste weekend van november, : ons recreanten concours. Met op de zaterdag oefenspringen, recreanten springen en s avonds 40 + springen. Op de  zondag dressuur , klasse B en L1. Tweede kerstdag rijden wij altijd een mooie buitenrit van plm. 15-20 km.

 

proeflessen

De recreatieve rijvereniging is op een leuke, gezellige, ongedwongen manier bezig om lessen te verzorgen voor een ieder die thuis een paard/pony hebben staan en wel wat willen leren (hetgeen altijd een goede zet is omdat je als bestuurder over de openbare weg gaat met je paard). Wij willen graag z.g. groene ruiters stimuleren om lid te worden bij ons om zichzelf en hun paard (pony) te scholen. Ook gevorderde ruiters die geen wedstrijdambitie hebben zijn welkom. Ben je geïnteresseerd in hoe wij als vereniging proberen om de vrijetijds ruiter en zijn/haar paard enige scholing te geven, meld je aan voor de ( 2 gratis) proeflessen. Stuur een mail naar
r.r.luttenberg@live.nl of vraag info via tel nr. 06 53281280

 

contact

Accommodatie:

Manege de Luttenberg

Looweg 6 A

8055 SL Luttenberg

tel.: 0572 301402

Bestuur:

Voorzitter:             Theo Giezen

.                             0653281280

Secretaris:             Els van Bracht

.                             Oude Twenteseweg 17 A

.                             8105 RH Luttenberg

                            r.r.luttenberg@live.nl

Penningmeester:   Agnes Vree Egberts, Haarle

Lid:                        Edwin Ohms, Lemelerveld

Lid:                        Jacqueline Veldkamp, Heino