Op 4 november zijn we via de persconferentie geïnformeerd over de aanscherpingen die gelden van 4 november 22:00 uur t/m 18 november.

Inmiddels is duidelijk geworden wat deze maatregelen exact inhouden voor onze manege en de rijdende leden. Samengevat komt dat op het volgende neer:

  • Leden t/m 17 jaar kunnen onder dezelfde voorwaarden als tot nu toe gebruik maken van groepslessen of vrij rijden
  • Leden vanaf 18 jaar en ouder mogen vrij rijden, samen rijden in een groepje van maximaal 2 personen  (eventueel onder leiding van een eigen instructeur), mits 1,5 meter gehanteerd wordt. Groepslessen zijn voor leden vanaf 18 jaar niet toegestaan.
  • In het algemeen geldt een maximum van 30 personen in onze manege
  • Mondkapjes zijn verplicht, met uitzondering van rijdende ruiters te paard en instructeurs, zolang de uitoefening van de instructie plaatsvindt.

Wij hanteren op onze manege de richtlijnen en regels van de KNHS die in nauw overleg met de overheid en NOC*NSF zijn afgestemd. Verder blijven de normale lestijden gereserveerd voor het vrij rijden door leden die zonder deze maatregelen normaal gesproken een groepsles zouden hebben gehad op dit tijdstip. We vragen andere ruiters om tijdens deze lestijden niet vrij te rijden.

Een compleet en actueel overzicht van de laatste regelgeving vanuit de KNHS is te vinden via deze link.

Fijn weekend allemaal!

Met vriendelijke groet,

Jeanet, Tim, Loes, Cas, Willemien, Anton, Annemieke en Jan

Corona update 6 november 2020