Zondag 24 september 2023 zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen verreden. Om 9 uur al gingen de eersten van start. Voor sommigen hun allereerste dressuurproef. Spanning alom, maar wat een blijdschap na de proef.

Na de dressuurproeven was het tijd om met de winnaar van de pony’s, paarden en recreanten over te kampen in de hoofdring en dan worden beoordeeld door 2 jury’s. Nu 3 super mooie proeven met een eindscore heel dicht bij elkaar werd Anouk van Haaren met haar pony Kantjes Karst algemeen clubkampioen. Riemer Scholten werd dressuurkampioen bij de paarden en Els Giezen bij de recreanten.

Na al dit dressuurgeweld was er nog meer te beleven in onze dressuurpiste. Er hadden zich 2 viertallen aangemeld. Eentje van de PSV (gecombineerd paarden/pony viertal) en eentje van de recreanten. De PSV beet het spits af en hierna volgden de recreanten. Leuke proeven om naar te kijken. Maar de verbazing kwam toen er nog een viertal kwam. Het verrassingsviertal, een stel leden die woensdagavond voor de clubkampioenschappen hebben bedacht dat het best leuk zou zijn om samen mee te doen. Er werd een commandant gezocht en gevonden en zo werd de derde proef zonder te oefenen verreden.
Nog groter was de verbazing dat ze met een half procent meer wonnen van de andere viertallen. Anne, Emma, Kas en Thomas proficiat!

Na de middag werden de dressuurbanen ingeruild voor de springpiste. En konden de leden hun springtalenten laten zien in 2 manches. Fouten werden bij elkaar opgeteld en de tweede manche was op tijd.

Springkampioenen van 2023 zijn: Pony’s Danielle Zandbelt met Bart, Paarden Anouk van Haaren met Morriante PD en de recreanten Els Giezen met Lisa.

De prijsuitreiking werd aan het einde van de dag bekend gemaakt gevolgd door een gezellige bbq. En de algeheel clubkampioenen zijn geworden:

Recreanten: Els Giezen met Lisa

Pony’s: Danielle Zandbelt met Bart

Paarden: Anouk van Haaren met Morriante PD

Allen nogmaals van harte gefeliciteerd!!

Clubkampioenschappen 2023