Vanwege het toenemend aantal coronabesmettingen en de zorg om de snel verspreidende omnikron variant heeft de overheid een strengere lockdown afgekondigd. Deze lockdown geldt in ieder geval t/m 14 januari 2022.

Hoewel binnensportlocaties in principe gesloten moeten zijn, geldt dat binnensportlocaties voor pony’s en paarden ten alle tijde gebruikt moeten kunnen worden voor het verzorgen en individueel trainen van de paarden, omwille van het welzijn en de nodige beweging van onze dieren. Hierbij mag er per combinatie één begeleider mee voor de noodzakelijke ondersteuning. Daarnaast is privé instructie mogelijk wanneer dit noodzakelijk is voor de veiligheid en ontwikkeling. De rijbakken blijven op de lesavonden gereserveerd voor de vereniging die normaal op die avond de lessen organiseert. De bakbezetting kun je vinden op de website. Binnen de manege geldt een minimale onderlinge afstand van 1,5 meter en een mondkapjesplicht (met uizondering van de rijdende ruiters). Daarnaast blijft de gebruikelijke registratieplicht van kracht.

Buitensporten is ook mogelijk van 5:00 uur t/m 17:00 uur. Voor personen vanaf 18 jaar geldt daarbij een maximum groepsgrootte van 2 personen en een minimale onderlinge afstand van 1,5 meter.

Buitenritten in de openbare ruimte zijn altijd toegestaan, echter voor personen vanaf 18 jaar in groepen van maximaal 2 personen (instructeur/begeleider niet meegerekend).

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen is de foyer gesloten. Wel blijft het mogelijk om de keuken als afhaallocatie te gebruiken.

Alle maatregelen op de rij

  • Individueel trainen van pony’s en paarden is mogelijk in de manege,
    de gebruikelijke lesavonden blijven gereserveerd voor de betreffende verenigingen.
  • Houd een minimale onderlinge afstand van 1,5 meter.
  • Er geldt een mondkapjesplicht (m.u.v. de rijdende ruiter).
  • Registratieplicht bij binnenkomst in de manege (blijf thuis bij klachten).
  • Foyer blijft gesloten, afhaallocatie in keuken beneden is mogelijk.
  • Evenementen en wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Buitensporten is ook mogelijk (vanaf 18 jaar maximaal 2 ruiters per groep en 1,5 meter onderlinge afstand).
  • Buitenritten zijn mogelijk (vanaf 18 jaar maximaal 2 ruiters per groep).

Vragen?

Wij volgen de maatregelen/instructies van de KNHS. Alle maatregelen kun je vinden via https://www.knhs.nl/nieuws/2021/corona-en-paardensport/

Heb je vragen over de maatregelen binnen de manege, schroom dan niet om contact met één van ons op te nemen. Dit bericht is ook altijd na te lezen op onze website.

Tot slot wensen we jullie fijne kerstdagen toe en alle voorspoed voor 2022.

Met sportieve groet namens,

Jeanet Makkinga, Jan Scholten, Anton Tijs, Liesbeth Rambi, Cas Veneberg en Tim Gorter
Bestuur Stichting Manege De Luttenberg

Coronamaatregelen geldend vanaf 19 december 2021