Door een toename van coronabesmettingen heeft het demissionair kabinet besloten om de maatregelen aan te scherpen en vanaf 28 november voor drie weken een avond-lockdown in te stellen. De meest ingrijpende maatregel voor de paardensport is dat de amateursport dicht gaat tussen 17:00 uur in de avond en 05:00 uur in de ochtend. Hoe deze maatregelen vertaald zijn naar de paardensport en in het bijzonder onze accommodatie lezen jullie in dit bericht. Deze maatregelen gelden in ieder geval van 28 november tot 19 december. Wij zullen jullie tegen die tijd informeren omtrent de eventuele wijzigingen.

Basisregels

Naast het verplicht aantonen van een geldig coronatoegangsbewijs voor personen vanaf 18 jaar en de bezoekersregistratieplicht (zoals kenbaar gemaakt in de vorige nieuwsbrief) is het met ingang van vandaag ook verplicht om zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand te houden. Binnen in de manege is het tevens weer verplicht om een mondkapje te dragen. Doe de gezondheidscheck bij binnenkomst en blijf bij corona-gerelateerde klachten thuis. Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden, (groeps-)lessen en trainingen. Dit geldt voor zowel binnen- als buitensportaccommodaties. Onder publiek wordt niet bedoeld: personen in functie. Denk hierbij aan trainers, instructeurs, coaches, begeleiders, onderhoudsprofessionals en alle vrijwilligers.

Openingstijden gebruik manege

Er geldt een sluitingstijd voor hippische accommodaties en evenementen (zowel binnen als buiten) tussen 17:00 uur en 05:00 uur.
Hierdoor zijn trainingen en lessen formeel gezien tussen 17:00 uur en 05:00 uur niet meer toegestaan. Wel wordt er een uitzondering gemaakt voor de noodzakelijke individuele training van (sport)paarden in het belang van het welzijn van de paarden na 17:00 uur. Dit voeren wij ook door binnen de manege. Hierbij mag er per combinatie 1 begeleider mee voor de noodzakelijke ondersteuning. Daarnaast is privé instructie mogelijk wanneer dit noodzakelijk is voor de veiligheid en ontwikkeling.

De besturen van de verenigingen zullen jullie verder informeren over de wijzigingen voor de groepslessen. De rijbakken worden vooralsnog op de lesavonden gereserveerd voor de vereniging die normaal de lessen organiseert, de bakbezetting kun je vinden op de website.

Openingstijden horeca/foyer

De aangescherpte maatregelen hebben helaas ook invloed op de openingstijden van de foyer. Deze is vanaf 17:00 uur gesloten tot 05:00 uur in de ochtend. Tijdens openingstijden is een vaste zitplaats verplicht.

Vragen?

Wij begrijpen dat deze aangescherpte maatregelen vragen kunnen oproepen. Wil je de huidige maatregelen nog eens nalezen, kijk dan op de website van de KNHS via https://www.knhs.nl/nieuws/2021/corona-update-geen-amateursport-tussen-1700-en-500-uur/

Heb je vragen over de maatregelen binnen de manege, schroom dan niet om contact met één van ons op te nemen.

Een sportieve groet namens,

Jeanet Makkinga, Jan Scholten, Tim Gorter, Annemieke Borger, Anton Tijs, Liesbeth Rambi en Cas Veneberg
Bestuur Stichting Manege De Luttenberg

Aangescherpte coronamaatregelen vanaf 28 november