Aankondiging overheid op 22 januari

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn: de Tweede Kamer heeft ingestemd met het voorstel van premier Rutte en minister De Jonge om een avondklok in te voeren. Deze gaat in van zaterdag 23 januari en is nu in ieder geval van kracht t/m 2 maart 2021.

De avondklok geldt van 21:00 uur ’s avonds tot 04:30 uur in de ochtend. Voor paardenverzorgers geldt een uitzondering op deze avondklok voor de noodzakelijke (medische) verzorging van paarden, het vrij rijden binnen de manege is echter niet toegestaan na 21:00 uur. De manege is dan ook na 21:00 uur gesloten voor gebruik.

Registratieplicht

Zoals jullie weten geldt er binnen de manege een registratieplicht voor bezoekers. Het doel hiervan is het in kaart brengen van bezoekers om zo, bij een eventuele besmetting, deze gegevens te gebruiken voor het bron en contactonderzoek.
Wij zien dat velen van jullie dit consequent doen, dank daarvoor! Wij willen jullie vragen dit te blijven doen, dit voor je eigen maar ook elkaars gezondheid.

Mondkapjesplicht

Het aantal besmettingen binnen onze regio is fors. Houd je daarom alsjeblieft aan de bekende basisafspraken: desinfecteer je handen bij binnenkomst en bij vertrek, draag een mondkapje (behalve wanneer je op het paard zit) en houd afstand. Doe daarnaast een gezondheidscheck bij aankomst en blijf thuis bij klachten.

Gebruik rijhallen voor vrij rijden

Met de huidige weersomstandigheden is het voor ons allen prettig om vrij te kunnen rijden in de manege. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Zoals in een eerder nieuwsbericht gecommuniceerd, zijn de rijhallen conform de reguliere bakplanning gereserveerd voor het vrij rijden van de leden van de desbetreffende vereniging. De huidige bakbezetting vind je via deze link.

Nu er geen concoursen zijn is er vanuit de leden de vraag ontstaan om concoursgericht te kunnen trainen door middel van een oefenparcours of een uitgezette dressuurring. In overleg met de besturen van de verenigingen wordt tijdelijk een drieweekse cyclus ingevoerd waarbij er twee weken een oefenparcours zal staan, en een week de dressuur groep de gelegenheid krijgt om (proefgericht) te trainen. Het opbouwen en opbreken van het parcours of de dressuurring zal door en op eigen initiatief van (bestuurs-)leden van de verenigingen worden uitgevoerd. Vanuit de springgroep is daarin reeds een initiatief ontstaan.

De grote rijhal is op dit moment beschikbaar voor dressuurtrainingen, in de eerste week van februari zal een oefenparcours opgebouwd worden (donderdagavond) welke daaropvolgend twee weken blijft staan. Daarna krijgt de dressuurgroep weer een week de gelegenheid om (proefgericht) te kunnen trainen. De wisseldag vindt plaats op de donderdag avond.

Bovenstaand schema wordt gehanteerd tot de reguliere lessen weer opgestart zijn.

Onderhoud elektra

De werkgroep onderhoud/technisch beheer zal op zaterdag 6 februari onderhoud plegen aan de elektra binnen de manege. De werkzaamheden vinden plaats buiten de rijbanen waardoor vrij rijden gewoon mogelijk is, houd wel rekening met enige beweging rondom de rijbanen.

Bovenstaande informatie en eventuele toekomstige updates zijn altijd na te lezen via onze website. Raadpleeg daarom altijd de laatste berichten op deze website voor de actueel geldende informatie op dat moment.

Mochten er vragen en/of opmerkingen zijn, schroom niet om één van ons te benaderen.

Met sportieve groet,

Jeanet, Jan, Cas, Annemieke, Tim en Anton
Bestuur Stichting Manege de Luttenberg

Corona update 22 januari 2021 en onderhoud elektra