Op maandag 28 september jl. zijn de maatregelen om verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, aangescherpt. In dit bericht willen we jullie laten weten wat wel en (voorlopig) niet kan in de manege. We volgen hierbij het meest recente protocol van de KNHS.

Kantine dicht

Helaas moeten sportkantines voorlopig dicht. De foyer is vanaf dinsdag 29 september daarom tot nader bericht gesloten.

Registratieplicht

Iedereen dient zich bij binnenkomst te registreren. Nieuw is dat we voor eventueel contactonderzoek iedereen vragen om ook zijn of haar 06-nummer of e-mailadres achter te laten.

Rijlessen en vrij rijden

Zoals het er nu naar uit ziet, mogen de lessen en het vrij rijden de komende drie weken gewoon doorgaan. Er mag per ruiter maximaal één begeleider meekomen naar de manege. We vragen ouders of andere begeleiders om langs de rijbak en bij het opzadelen in ieder geval anderhalve meter afstand tot elkaar te houden.

Concoursen

Binnen onze manege was al gekozen voor het weren van publiek tijdens concoursen. Hierin verandert dus niets. Per ruiter mag één begeleider mee komen, volgens het protocol van de KNHS geldt een begeleider niet als publiek.

Bardiensten

Vanwege de voorlopige sluiting van de foyer (kantine) zullen de bardiensten voor het Bixie concours en het Gouden IJzer vervallen. Diegene die zich al voor één van deze bardiensten had ingepland ontvangt daarover nog een apart bericht vanuit de bardienstplanner.

Ben je positief getest?

We zouden het op prijs stellen als je ons als Stichtingsbestuur zou willen informeren als je positief getest bent. Wij kunnen dan, als je nauw contact hebt gehad met anderen, eventueel een bericht versturen. Het spreekt voor zich dat we vertrouwelijk met deze informatie omgaan en in onze berichtgeving geen naam zullen noemen.

We hopen dat deze periode echt beperkt kan blijven tot drie weken. Laten we er met elkaar alles aan doen om gezond te blijven.

Tot ziens,

Jeanet, Tim, Loes, Cas, Willemien, Anton, Annemieke en Jan

Corona update 29 september 2020