Op 21 april 2020 is er tijdens de persconferentie uitleg gegeven over de geboden buitensportmogelijkheden voor kinderen t/m 18 jaar.

Conform de gecommuniceerde overheidsrichtlijnen, richtlijnen van het RIVM en de richtlijnen van de KNHS heeft het Stichtingsbestuur overleg gehad. Hierbij is conform de genoemde richtlijnen het volgende besloten:

 • Vanaf 29 april 2020 is het voor kinderen t/m 18 jaar toegestaan om deel te nemen aan georganiseerde lessen op het buitenterrein van de manege. De stichting zal hiervoor het buitenterrein in orde maken en hiervoor een ring uitzetten door middel van een passende afrastering (de verdere invulling van lessen wordt georganiseerd en gecommuniceerd vanuit de vereniging).
 • Ouders worden verzocht om uitsluitend voor het opzadelen en afzadelen op gepaste afstand aanwezig te zijn op het terrein van de manege.
  Tijdens de lessen is het niet toegestaan om langs de rijbaan aanwezig te zijn / te blijven.
 • Voor kinderen van 13 t/m 18 jaar geldt de aanvullende verplichting om de minimale afstand van 1,5 meter ten opzichte van andere personen in acht te nemen. Daarnaast adviseren wij ook kinderen t/m 12 jaar zich aan deze maatregel te houden.
 • We houden ons verder aan de overige sociale en hygiëne maatregelen, waaronder:
  • Was je handen vaak met water en zeep
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van elkaar
  • Heb je verkoudheidsklachten en of koorts blijf dan thuis
  • Heeft iemand in het gezin koorts, blijf dan thuis
Corona update: Les mogelijkheden voor leden t/m 18 jaar