Actuele corona maatregelen (geldig t/m 20 april 2021)


Mogelijkheden en spelregels voor vrij rijden

  • Vrij rijden binnen mag, met inachtneming van de gebruikelijke regels (afstand houden, ouders/grooms blijven liever niet aanwezig en dragen een mondkapje langs de baan).
  • Er is geen beperking op het aantal combinaties per binnenrijbak, gebruik echter je gezond verstand: als het druk is, kom dan later terug.
  • De normale lestijden blijven gereserveerd voor de betreffende vereniging, zodat hun leden vrij kunnen rijden tijdens deze uren.
  • Mocht je mogelijkheden zien om buiten vrij te rijden dan heeft dit altijd de voorkeur.
  • De manege is vanaf 21:00 uur (m.i.v. 31 maart vanaf 22:00 uur) 's avonds gesloten i.v.m. de geldende avondklok.


Groepslessen vervallen

Groepslessen binnen zijn niet toegestaan. Buiten zijn onder bepaalde voorwaarden en beperkingen wel groepslessen toegestaan. Het is aan de vereniging zelf om dit te organiseren.

Mogelijkheden voor buiten:

  • Buiten mogen groepslessen gegeven aan jeugd, jongeren en jongvolwassenen t/m 26 jaar. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Buitenritten in groepen zijn ook toegestaan.
  • Er mogen buiten ook groepslessen en buitenritten georganiseerd worden voor volwassenen vanaf 27 jaar met een maximale groepsgrootte van vier (exclusief instructeur) op 1,5 meter afstand. Meerdere groepjes van vier personen zijn toegestaan indien zij onderling ruim voldoende afstand houden en de groepjes niet mengen en van elkaar te onderscheiden zijn.


Horeca/foyer gesloten

De horeca/foyer blijft conform de landelijke regelgeving gesloten.


Mondkapje op!

Er zijn momenteel erg veel mensen positief getest en/of ziek door het Corona-virus. Houd je daarom alsjeblieft aan de basisafspraken: houd afstand en draag een mondkapje.


De meest recente informatie vanuit de KNHS is te lezen via deze link