Welkom bij de Tuigpaarden

In Luttenberg word al vanaf 1951 Tuigpaardwedstrijden verreden. Vroeger kwamen daarvoor de nationale toppers uit heel Nederland en stond het concours in Luttenberg bekend als een topevenement. De laatste jaren van de vorige eeuw zijn de nationale rijders van het toneel verdwenen en kwamen alleen nog de regionale rijders om hun paarden te showen. Een aantal jaar later dreigden de showrubrieken helemaal van het toneel verdwijnen. Een aantal tuigpaardliefhebbers vond dat niet kunnen en hebben een nieuw Tuigpaardenconcours opgezet. Dit heeft als resultaat gehad dat op 11 september 2004 het eerste Nationale Concours Hippique Luttenberg is georganiseerd.

Inmiddels is het Tuigpaarden Concours uitgegroeid tot een evenement van nationale klasse. Het concours heeft haar vaste plek gevonden in het wedstrijdenprogramma en keert jaarlijks terug op de 2e zaterdag van september. Er worden rubrieken verreden met Tuigpaarden en Hackney's op nationaal en regionaal niveau. Er zijn rubrieken voor enkel spannen, 2-spannen, damesklasse en aangevuld met speciale rubrieken zoals tandem, randem of 4 spannen. Tevens worden er jaarlijks verschillende nationale en regionale kampioenschappen verreden.

Vrienden van het Tuigpaard Luttenberg

Wilt u het Tuigpaarden Concours in Luttenberg ondersteunen. Voor bedrijven zijn er diverse sponsormogelijkheden en we hebben de Vrienden van Het Tuigpaard Luttenberg. Dit is een grote groep liefhebbers die voor een bedrag van € 50,- het concours ondersteunen. Hiervoor krijgt elk lid 2 vrijkaarten een aantal consumpties, een programmaboekje en kan gratis parkeren. Wilt u ook lid worden van deze club of wilt u met uw bedrijf ons evenement sponsoren. Neem dan contact met ons op.

Informatie

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op via mail tuigpaardenluttenberg@gmail.com of bel 06-19208572

Kijk voor actueel nieuws op onze facebookpagina Tuigpaardenconcours Luttenberg